Đậu Hủ Chiên Thân Thiện - Friendly Fried Tofu (Ảnh: Bình Thường) |
Hồng Hương Junior hạn chế món chiên vì nghe nói ăn món chiên nhiều không tốt. Thỉnh thoảng HH có ăn đậu hủ chiên chấm Maggi hoặc liquid amino (giống như nước tương vậy) với cơm nóng và rau nào có sẵn.
Đậu hủ chiên chắc ai cũng biết làm. Đây là cách làm của HH: đại khái đậu hủ loại cứng HH rửa sạch, xong thái vuông hoặc chữ nhật, tùy hứng. Để vô rổ cho ráo nước. Bắc chảo dầu ăn lên, khi nóng cho vào chiên. Khi nào đậu hủ vàng thì trở qua mặt bên kia. Chắc chừng 5 phút.
HH gọi là Thân Thiện vì bên tiếng Anh chữ "Friendly" vần với chữ "Fried" (chiên). Thân thiện cũng là một đức tính, dễ hòa đồng với mọi người.
Món đậu hủ chiên này phó nhòm Bình Thường rất thích. Phó nhòm Bình Thường cũng ăn chay trường và vẫn cao lớn như .. bình thường.
Vegan MoFo IV Day 27: Friendly Fried Tofu Accompanied by Soy Sauce
I try to limit my intake of fried food, but once in a while I would spoil myself a little and have something like... fried tofu. Most people know how to fry tofu, and here's how I do it: Rinse firm tofu under cold water, then cut into square or rectangular pieces (depending on the mood and inspiration). Drain well in a colander. Heat about 1/2 cup of cooking oil. When the oil is hot, put the tofu in and fry until golden brown. Then turn the tofu to the other side and continue frying until golden brown again. The whole thing probably takes about 5 minutes.
Fried tofu can be eaten as an appetizer or with hot rice and vegetables of your choice. Dipping sauce is simple: just some good soy sauce or liquid aminos and chopped red chili pepper.
I call this "Friendly" because obviously it rhymes with "Fried." Friendliness is also a good quality to be reminded of, since it helps us get along with others. (Well, it's kinda nice to have peace.)
Không có nhận xét nào:
Đăng nhận xét